Dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte al României a atacat decizia Judecătoriei Chișinău

22 ianuarie 2018, ora 16:34

Astăzi, 22 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea înaintată de Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

Pe parcursul examinării cauzei în fond reclamantul a prezentat probe și argumente incontestabile ce demonstrează ilegalitatea decretului contestat”, a scris pe pagina sa avocatul lui Băsescu, Andrei Bivol.

Menționăm că Maria Băsescu, soția fostului președinte al României, care la fel a obținut cetățenia Republicii Moldova va rămâne cu actele în regulă. „Pe numele dnei Băsescu nu sunt intentate dosare penale. Astfel, procedura legală nu a fost încălcată”, a explicat Dodon la începutul lui 2017, când a semnat decretul de retragere a cetățeniei.

Fostul șef de stat al României Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016. Drept urmare, pe 3 noiembrie, fostul lider de la Cotroceni și soția sa, Măria, au depus jurământul de cetățeni la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în alegerile prezidențiale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram