Avocatul lui Traian Băsescu a anunțat că în această după-amiază a înregistrat o cerere de apel prin care contestă hotărârea instanței de fond.

Astăzi, 22 ianuarie 2018, Judecătoria Chișinău a respins cererea înaintată de Traian Băsescu împotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului din 3 ianuarie 2017 privind retragerea cetățeniei Republicii Moldova.

Pe parcursul examinării cauzei în fond reclamantul a prezentat probe și argumente incontestabile ce demonstrează ilegalitatea decretului contestat”, a scris pe pagina sa avocatul lui Băsescu, Andrei Bivol.

Menționăm că Maria Băsescu, soția fostului președinte al României, care la fel a obținut cetățenia Republicii Moldova va rămâne cu actele în regulă. „Pe numele dnei Băsescu nu sunt intentate dosare penale. Astfel, procedura legală nu a fost încălcată”, a explicat Dodon la începutul lui 2017, când a semnat decretul de retragere a cetățeniei.

Fostul șef de stat al României Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie 2016. Drept urmare, pe 3 noiembrie, fostul lider de la Cotroceni și soția sa, Măria, au depus jurământul de cetățeni la Ambasada de la București, iar pe 13 noiembrie au votat în alegerile prezidențiale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!