Pregătirile pentru etapa națională a Concursului Internaţional Eurovision Song Contest 2018, pe ultima sută de metri. Membrii Comitetului de organizare a show-ului au verificat dosarele depuse de participanți. Astfel, din cei 28 de interpreți, care și-au exprimat intenția de a concura pentru un bilet în Portugalia, au fost selectați 27.

Un participant nu a întrunit condițiile stipulate în Regulamentul concursului. Este vorba despre Pelageya Stefoglo, care a evoluat în cadrul audițiilor live din Belarusia. Mai mult, concursul de la Minsk s-a desfășurat după ce a fost anunțată perioada de înscriere în Republica Moldova și publicate condițiile de participare.

În cazul altor doi interpreți înscriși în competiție, și anume Sasha Bognibov și Sandy C & Aaron Sibley, numele cărora a figurat pe un site de selectare a participanților din San Marino, s-a decis acceptarea acestora în concurs. Membrii Comitetului de organizare și-au motivat decizia prin faptul că acești doi interpreți și-au plasat cover-urile pe site înainte să fie cunoscute prevederile Regulamentului național.

Membrii Comitetului de organizare au mai decis că audițiile LIVE ale pieselor înscrise în selecția națională a concursului „Eurovision 2018 se vor desfășura în data de 24 ianuarie, ora 12.00, în studioul Karaoke Concert Hall
Atrium, strada Albișoara, 4. Un juriu format din profesioniști din domeniu va evalua prestația vocală a concurenților.

Amintim că, interpreţi din 42 de state, inclusiv din Republica Moldova, își vor prezenta piesele la Eurovision Song Contest 2018. Competiția muzicală a anului se va desfăşura în Lisabona, Portugalia.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!