Membrii și simpatizanții partidului Acțiune și Solidaritate au protestat în fața sediului Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Protestatarii au cerut ca agenția să reducă tarifele la gazele naturale.

Motivul pentru care ne-am adunat astăzi aici este să protestăm împotriva faptului că ANRE nu-și face treaba. Or, noi cunoaștem și toți cetățenii cunosc că prețul de achiziție pentru gazele naturale cumpărate din Rusia în ultimii doi ani au scăzut cu aproape o treime. Pe când tariful pe care îl plătesc consumatorii finalii, toți noi, nu a scăzut. Întrebarea este unde se duc acești bani și ce face statul cu acești bani. Noi cerem ca ANRE să coboare tarifele pentru consumatorii finali odată cu reducerea prețului de achiziție. După unele calcul în ultimul an jumate s-au strâns peste un miliard jumate în plus. Deci, noi am achitat în avans. Ce se face cu acești bani și când vor fi coborâte tarifele ”, a declarat Mihai Păpușoi, vicepreședinte PAS.

Păpușoi mai spune că există speculații că în ajunul campaniei electorale partidul democrat și Vlad Plahotniuc vor reduce prețurile astfel făcându-și publicitate.

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Foto: Privesc.eu

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!