Ca urmare a frigului care s-a instalat în ultimele zile, față de zilele precedente, mai multe persoane, au solicitat Serviciul de Asistență Medicală Urgentă pentru urgențe provocate de factorii de mediu.

Au avut de suferit din cauza degerăturilor doi bărbați în vârstă de 57 ani și 64 ani din raioanele Hîncești și Ocnița. Medicii au constatat degerături la degetele membrelor inferioare, iar șapte persoane au fost diagnosticate cu hipotermie, dintre care o adolescentă de 15 ani care a fost găsită noaptea în stradă de către trecători care a anunțat imediat Serviciul 903.

Două persoane din raioanele Fălești și Anenii Noi au fost găsite în stradă în stare de inconştienţă. La locul solicitării echipa a apreciat starea pacienților ca extrem de gravă, cu indicii hemodinamici instabili, iar în pofida măsurilor întreprinse de medici, aceste persoane cu regret, nu au mai putut fi salvate și au decedat în drum spre spital.

Celelalte persoane au fost transportate la spital în stare stabilă.

Majoritatea pacienților înregistrați cu hipotermii erau din familii social vulnerabile, doi dintre aceștia sunt fără adăpost și se aflau sub influența consumului de alcool.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!