Sute de mii de persoane au participat, sâmbătă, în marile oraşe americane, la Marşul Femeilor, al doilea de acest fel după protestul masiv de anul trecut împotriva preşedintelui Donald Trump, criticând Administraţia de la Washington, relatează The Associated Press, potrivit Mediafax.

Cel mai mare număr de manifestanţi s-a strâns în Los Angeles, unde peste 500.000 de oameni au luat parte la Marşul Femeilor. Manifestaţii au avut loc şi la Washington, New York, Detroit sau Chicago, dar şi în alte zeci de oraşe din Statele Unite.

Demonstraţiile au avut loc cu scopul conştientizării hărţuirii şi abuzului sexual, iar participanţii au susţinut că Donald Trump este un preşedinte „rasist” şi „sexist”. Oamenii aveau asupra lor pancarte #Metoo şi mesaje dure la adresa Administraţiei Trump, criticată pentru înăsprirea politicilor cu privire la imigraţie, pentru încercările de a interzice avortul, dar şi pentru incompetenţă.

Protestul a avut loc la exact un an de la învestirea în funcţia de preşedinte a lui Donlad Trump.

Într-un mesaj postat pe Twitter, preşedintele SUA s-a lăudat cu performanţele obţinute de Administraţia sa.

„Minunată vreme în ţara noastră măreaţă, o zi perfectă pentru Marşul Femeilor. Ieşiţi şi celebraţi istorica şi fără precedent creştere economică din ultimele 12 luni. Cea mai scăzută rată a şomajului în rândul femeilor în 18 ani”, a scris Trump pe Twitter.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!