Oamenii străzii se pot adăposti, începând de astăzi, într-un cort special amenajat de autorități pentru cei înghețați și înfometați. Ei vor beneficia aici de un ceai și un prânz cald.

La centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost din capitală a fost instalat un cort unde oamenii străzii se pot adăposti de frig. Flamanzi și înghețați, aceștia sunt serviți cu ceai, cafea sau cu un prânz cald adus de oamenii de buna credință.

Ne hrănesc de trei ori pe zi, vin credincioșii. Noi suntem sătui. Suntem la călduț. Tot ce este aici ne înlocuiește casa noastră”.

Ce ne dă Dumnezeu aceea și mâncăm”.

Tare gustos, Vin de vreo patru-cinci ori credincioșii și aduc mâncare. Și felul unu și felul doi, ceai cafea, mai ales ieri așa mâncare gustoasă a fost”.

Acest cort este binevenit, îl folosim pe timp de zi în mare parte, unde i-au prânzul în jur de 40 de persoane care stau pe timp de zi pe teritoriul centrului. E vorba și de oricare om al străzii care din diferite motive a ajuns pe drumuri”, spune Marcela Dița, responsabil de Serviciul Social.

Administrația centrului spune că acest cort va fi folosit și în situații excepționale.

Când plouă, când ninge, când este vânt, când nu sunt locuri suficiente în camera de așteptare”, afirmă Marcela Dița, responsabil de Serviciul Social.

Dacă la capitolul mâncare și locuri de adăpost se mai descurcă, atunci la capitolul îmbrăcăminte de iarnă, detergenți și încălțăminte situația e mult mai complicată.

Hainele și încălțămintea uzate sunt foarte necesare pentru ei, produsele de igienă la fel pentru că ei sunt foarte mulți, fluxul este foarte mare”, explică Marcela Dița, responsabil de Serviciul Social.

La Centrul de găzduire a persoanelor fără adăpost urmează să fie aduse încă 20 de paturi și saltele calde. Astfel, centrul va putea adăposti 140 de persoane față de 120 câți poate primi în prezent. Săptămâna trecuta, din cauza frigului, cinci oameni ai străzii au suferit degerături.

Reporteri: Parascovia Spic;
Imagini: Oleg Cozlov.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!