Dosarul cafenelei „La Soacra” este pe ultima sută de metri. Procurorii au cerut Curții de Apel pedepse mai dure pentru toți cei 4 inculpați aflați pe banca acuzaților. După gratii vor să-i vadă pe aceștia și victimele deflagrației din 2016. Pe de altă parte, avocații inculpaților spun că procurorii nu au reușit să demonstreze vinovăția clienților și cer achitarea lor. Sentința ar putea fi pronunțată la următoarea ședință.

La 22 decembrie 2016, Judecătoria sectorului Centru i-a condamnat pe administratorul cafenelei „La Soacra”, Andrei Iarîna, și pompierul responsabil de verificarea instituției, Sergiu Popel, la câte 6 ani de pușcărie. Procurorul nu este de acord cu sentința și cere câte 8 ani de închisoare pentru cei doi.

Se solicită o pedeapsă mai aspră pentru inculpatul Iarîna și Popel. Pe de o parte aceștia, anumite fapte le recunosc însă, ceea ce privește că au abuzat, în special inculpatul Popel. Au abuzat de funcție de care o dețineau, nu recunosc faptul dat. Este vorba de opt ani de închisoare”, a menționat Sergiu Brigai, procuror.

„Vreau ca instanța să aibă grijă ca să-i pedepsească cu o pedeapsă aspră să fie pentru toți, nu numai pentru unul. Toți au dat „iscălituri” că e tot bine și se poate de făcut mâncare în cafeneaua aceea și e tot normal”, a menționat una din victime.

Pentru angajatul Centrului de Sănătate Publică, condamnat de prima instanță la 2 ani cu suspendare, precum și pentru funcționara din cadrul Primăriei, care a primit doar o amendă, acuzatorii cer câte 6 ani de pușcărie.

„Hotărârea instanței de fond se ține practic pe faptul că Popel, în ziua incendiului a făcut 4 apeluri către Iarîna și Iarîna Alina. Considerăm că nu sunt întrunite elementele infracțiunii și fapta inculpatului nu poate fi calificată drept infracțiune”, a adăugat Angela Popil, avocatul lui.

La următoarea ședință, administratorul cafenelei, Andrei Iarîna își va spune ultimul cuvânt în fața judecătorilor. Tot atunci ar putea fi pronunțată și sentința. Cafeneaua „La Soacra” din Piața Centrală din Chișinău a ars pe 9 ianuarie 2016. Atunci, o butelie de gaz a explodat. Urmare a deflagrației, patru persoane au decedat, iar alte 13 au fost rănite.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!