/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ Moldova, deocamdată, fără rujeolă. 10.000 de cazuri, în România – 1200 de cazuri, în Ucraina

missing
22 ianuarie 2018, ora 19:07

În Republica Moldova până când nu avem înregistrate cazuri de rujeolă. Am avut două cazuri la doi copii dintr-o familie din Tohatin cu suspecții la rujeolă. Maladia nu a fost confirmată pentru că s-au făcut mai multe probe de laborator”, a declarat Mihai Moldovanu, șeful Direcției Sănătate Primăria Chișinău.

O persoană bolnavă de rujeolă poate infecta până la 9 din 10 persoane cu care intră în contact. Riscul este major mai ales pentru micuții nevaccinați. În Republica Moldova, vaccinul contra bolii este obligatoriu. Cu toate acestea, unii părinți refuză să-și vaccineze copiii.

Ultimele două cazuri de rujeolă, în țara noastră, au fost înregistrate în anul 2014, fiind „importate” din Federația Rusă. Situația este mai complicată în țările vecine. România se confruntă cu o epidemie de rujeolă, de la sfârșitul anului trecut înregistrându-se peste 10 mii de cazuri. Gravă este situația și în Ucraina – acolo medicii au confirmat deja peste 1200 de cazuri, cele mai multe fiind înregistrate la copii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram