/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Câte persoane au trecut în 2017 testul la poligraf și câți din aceștia l-au susținut

23 ianuarie 2018, ora 16:44

Comisia securitate națională, apărare și ordine publică a Parlamentului a organizat, astăzi, audierea autorităților responsabile de testarea la poligraf.

Autoritățile responsabile de aplicarea testării la detectorul comportamentului simulat au fost audiate, în cadrul ședinței de astăzi, a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Potrivit președintelui Comisiei de stat pentru testări cu utilizarea poligrafului, Tudor Gabur aceasta este un organ colegial, constituit pe un termen nelimitat, pentru coordonarea activităţii poligrafologilor şi asigurarea procesului de efectuare a testărilor cu utilizarea detectorului comportamentului simulat (poligraf).

„În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrați și activează trei poligrafologi în cadrul autorităţilor cu drept de iniţiere a testării. Doi în cadrul Centrului Naţional Anticorupţie și unul în cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Pe parcursul anului trecut au fost efectuate 148 de teste. 55 dintre acestea au avut rezultat negativ, alte 41 – rezultat pozitiv. În urma efectuării testării cu utilizarea detectorului comportamentului simulat 26 de persoane nu au fost angajate în funcție”, a precizat raportorul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram