Federația Rusă a făcut aproximativ 20 de cereri în adresa Interpol pentru al da în căutarea internațională pe Vlad Plahotniuc. Informația a fost oferită de politician în cadrul unui interviu pentru deschide.md. Cele 20 de cereri ar fi fost făcute timp de un an și toate au fost respinse pe motiv că sunt acţiuni de hărţuire politică.

Nu a mers o acuzaţie, au căutat alta şi tot aşa, până ce au văzut că Interpol le tot respinge pe motiv că sunt acţiuni de hărţuire politică. Apoi au obţinut acele decizii judecătoreşti în speraţa că vor fi mai convingători la Interpol, dar şi acestea au fost respinse pe acelaşi motiv, că reprezintă presiune politică. Sunt şi alţi colegi, din Guvern sau Parlament, care au fost vizaţi în astfel de acţiuni de hărţuire politică, unii dintre ei, la fel, cu nenumărate solicitări trimise către Interpol, care însă le-a respins și pe acelea”, susține Plahotniuc.

Liderul PDM s-a referit și la dosarul penal pornit pe numele lui în Federația Rusă. El afirmă că acesta este o continuare a unor presiuni care deja au loc de mai bine de un an, asupra sa, dar şi asupra unor colegi din Guvern, Parlament şi Coaliţie. „Presiunile mari au început în momentul în care autorităţile au început să vorbească despre Landromat, despre spălarea celor 22 de miliarde printr-o bancă din Moldova, bani proveniţi din Rusia. În momentul în care s-au făcut anumite acţiuni concrete în ceea ce priveşte persoanele implicate în acest caz şi în momentul în care acest subiect a căpătat notorietate internaţională, au început şi presiunile. Anumite persoane din Federaţia Rusă, direct interesate de acest caz, au încercat să determine guvernarea din Moldova să intervină pentru blocarea acestei anchete. Au fost, de asemenea, presiuni foarte directe asupra unor deputaţi în momentul în care se votau acele legi privind securizarea sistemului bancar, pentru că asta a însemnat inclusiv blocarea activităţii unor grupări din Federaţia Rusă care utilizau sistemul nostru bancar în scopuri ilicite. Presiunile s-au intensificat şi după ce a fost pusă în discuţie legea anti propagandă, precum şi alte iniţiative”, susține liderul PDM.

TV8 amintește că în Rusia a fost intentat un dosar penal pe numele liderului PDM. Comisia de investigații a Federației Ruse îl acuză pe Plahotniuc că ar fi creat un grup criminal pentru asasinarea liderului PN, Renato Usatîi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!