/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Reacția președinției după ce jurnaliștii de la RTVi nu au fost lăsați să intre în Moldova

missing
23 ianuarie 2018, ora 12:30

„Scrisoarea către aparatul președintelui Republicii Moldova cu rugămintea da a realiza un interviu a fost trimisă din oficiul RTVI, amplasat în New York”, a scris pe pagina sa de Facebook Ion Ceban, purtătorul de cuvânt al președinției.

În ciuda faptului că jurnaliștii au prezentat polițiștilor de Frontieră o invitație oficială din partea lui Igor Dodon și o scrisoare din partea RTVI, care confirma scopul vizitei, echipei de filmare i s-a refuzat intrarea în Moldova. Poliția de Frontieră a emis jurnaliștilor și un certificat privind refuzul de intrare din cauza „neîndeplinirii condițiilor prevăzute de art. 8 din Legea nr. 200 din 16 iulie 2010 privind regimul străinilor în Republica Moldova”.

Reamintim că, în ultimele zile, Poliția de Frontieră i-a interzis accesul în R. Moldova și jurnalistei de la NTV Russia, Irada Zeynalova. Aceasta a făcut cale întoarsă la Moscova, însă peste două zile a revenit la Chișinău, la insistența președintelui Igor Dodon.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram