/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Soțul deputatei Valentina Buliga are contracte de milioane cu statul. Cu ce se ocupă firma lui Alexei Buliga?

23 ianuarie 2018, ora 19:25

Fondată cu doar trei ani în urmă, firma ”Ecostat” nu câștigase niciun contract de achiziții cu vreo instituție publică până la venirea la conducere a lui Alexei Buliga, soțul deputatei PD Valentina Buliga, scrie sursa citată.

Compania colectează, transportă și neutralizează deșeurile medicale din spitalele din țară. În doar o lună de la preluarea conducerii de către Alexei Buliga, firma a reușit să câștige 7 contracte de achiziții publice.

Primul contract, în valoare de 180 de mii de lei, a fost încheiat cu Spitalul raional Hâncești. Ulterior, firma „Ecostat” a luat bani pentru prestare de servicii de la Spitalul de Dermatologie, cel din Bălți, Centrul de Transfuzie a Sângelui, dar și de la Institutul Mamei și Copilului.

În total, compania a câștigat contracte de un milion 400 de mii de lei, timp de un an. Alexei Buliga nu a fost de găsit pentru comentarii, iar Valentina Buliga nu ne-a răspuns la telefon. Deputata a declarat pentru „Moldovacurata” că „soțul său nu a avut de lucru aproape un an, iar pe la sfârșitul lui 2016 s-a angajat la firma „Ecostat”, fiind acolo și în poziția de șofer, dar și administrator”.

Din declarația de avere a deputatei pentru trei luni ale anului 2016, reiese că soțul ei a primit un salariu de 16 mii de lei. Alte 28 de mii de lei le-a obținut de la o firmă de înghețată și de la o rețea de farmacii. Valentina Buliga a declarat venituri de aproape 140 de mii de lei, obținute de la Parlament și 17 mii de lei, salariul de lector la Universitatea de Medicină.

Familia Buliga are un apartament de aproape 90 de metri pătrați, o vilă în orașul Codru și a moștenit o casă și un teren, de la părinții deputatei. Soții dețin două mașini de zeci de mii de euro și credite de 580 de mii de lei. Valentina Buliga este vicepreședintele Partidului Democrat, iar în Legislativ este șefa Comisiei politică externă și integrare europeană.

Foto: moldovacurata.md

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram