Cu soție în Parlament, Alexei Buligă, soțul deputatei democrate Valentina Buligă, câștigă contracte publice de milioane. Potrivit unei investigații a portalului Moldovacurata.md, în doar un an, el a obținut 7 contracte de achiziții de stat în valoare de un milion și jumătate de lei. Firma pe care o conduce se ocupă de deșeurile medicale din spitale. Alexei Buliga nu a fost de găsit pentru comentarii, iar Valentina Buliga nu ne-a răspuns la telefon.

Fondată cu doar trei ani în urmă, firma ”Ecostat” nu câștigase niciun contract de achiziții cu vreo instituție publică până la venirea la conducere a lui Alexei Buliga, soțul deputatei PD Valentina Buliga, scrie sursa citată.

Compania colectează, transportă și neutralizează deșeurile medicale din spitalele din țară. În doar o lună de la preluarea conducerii de către Alexei Buliga, firma a reușit să câștige 7 contracte de achiziții publice.

Primul contract, în valoare de 180 de mii de lei, a fost încheiat cu Spitalul raional Hâncești. Ulterior, firma „Ecostat” a luat bani pentru prestare de servicii de la Spitalul de Dermatologie, cel din Bălți, Centrul de Transfuzie a Sângelui, dar și de la Institutul Mamei și Copilului.

În total, compania a câștigat contracte de un milion 400 de mii de lei, timp de un an. Alexei Buliga nu a fost de găsit pentru comentarii, iar Valentina Buliga nu ne-a răspuns la telefon. Deputata a declarat pentru „Moldovacurata” că „soțul său nu a avut de lucru aproape un an, iar pe la sfârșitul lui 2016 s-a angajat la firma „Ecostat”, fiind acolo și în poziția de șofer, dar și administrator”.

Din declarația de avere a deputatei pentru trei luni ale anului 2016, reiese că soțul ei a primit un salariu de 16 mii de lei. Alte 28 de mii de lei le-a obținut de la o firmă de înghețată și de la o rețea de farmacii. Valentina Buliga a declarat venituri de aproape 140 de mii de lei, obținute de la Parlament și 17 mii de lei, salariul de lector la Universitatea de Medicină.

Familia Buliga are un apartament de aproape 90 de metri pătrați, o vilă în orașul Codru și a moștenit o casă și un teren, de la părinții deputatei. Soții dețin două mașini de zeci de mii de euro și credite de 580 de mii de lei. Valentina Buliga este vicepreședintele Partidului Democrat, iar în Legislativ este șefa Comisiei politică externă și integrare europeană.

Foto: moldovacurata.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!