Liderul PDM, Vlad Plahotniuc, spune că la primăvara va fi evaluată activitatea fiecărui minister și nu exclude o nouă remaniere. Într-un interviu pentru deschide.md, el a explicat că noilor miniștri nu li s-a garantat că vor rămâne în funcție până la sfârșitul mandatului acestui Guvern.

PDM nu dă astfel de garanţii nimănui. Garanţia rămânerii în funcţie este dată de rezultatele care se obţin. Miniştrii ştiu bine asta. În primăvară vom evalua din nou activitatea fiecărui minister şi nu este exclusă o nouă remaniere, deşi sper să nu fie cazul. Cred că două-trei luni sunt suficiente să se vadă dacă drumul pe care merge un minister este cel corect sau dacă ministrul, de exemplu, se ocupă mai mult de politică sau imagine personală, în loc să livreze rezultate concrete oamenilor”, explică Plahotniuc.

Totodată, liderul PDM afirmă că crede că noua echipă guvernamentală este o formulă foarte potrivită pentru priorităţile ţării, „este formula gurvernamentală cu cea mai puternică expertiză profesională din ultimii ani”.

Referitor la CV-urile noilor miniștri și cât de tehnocrați ar fi aceștia, Plahotniuc susține că un ministru îşi dovedeşte independenţa şi calităţile prin modul în care va munci şi rezultatele pe care le va da cetăţenilor.

„Fiind un an electoral, am stabilit să facem în aşa fel încât Guvernul să se concentreze cât mai bine pe activitatea sa şi să stea departe de luptele şi dezbaterile politice care vor avea loc, să-şi vadă de misiunea sa de a obţine rezultate concrete pentru toţi moldovenii, indiferent de opţiunea lor politică sau locul unde se află, în ţară sau peste hotare”, a declarat Plahotniuc, specificând că responsabil de actul guvernării este PDM, nu doar ministrul propus de noi sau de colegii de coaliție.

Amintim că, marți, 19 decembrie, președintele PDM, Vlad Plahotniuc a anunțat remanieri la Guvern și a nominalizat șapte noi membri, dintre care cinci miniștri noi și doi vice-prim-miniștri. Persoanele nominalizate de coaliția de guvernare sunt:

Chiril Gaburici va ocupa postul de ministru al Economiei;
Iurie Leancă a fost propus în funcția de vicepremier pentru Integrare Europeană;
Alexandru Tănase, ministrul Afacerilor Justiției;
Tudor Ulianovschi este propus pentru funcția de ministru al Afacerilor Externe;
Cristina Lesnic a fost propusă pentru postul de vicepremier pentru reintegrare;
Svetlana Cebotari- ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
Liviu Volconovic – ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

Aceștia au fost învestiți în funcții la 10 ianuarie curent. Decretele au fost semnate de șeful Legislativului Andrian Candu, în calitate de președinte interimar.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!