/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/LIVE VIDEO/ Eurovision 2018: 27 de concurenți care luptă pentru a ajunge în semifinală

24 ianuarie 2018, ora 13:34

27 de participanţi evoluează în cadrul audiţiilor LIVE ale selecţiei naţionale Eurovision 2018. Juriul urmează să selecteze în urma etapei de astăzi piesele ce vor intra ulterior în competiţie.

Anterior, un participant a fost exclus din competiție pentru că nu a întrunit condiţiile stipulate în Regulamentul concursului. Este vorba despre Pelageya Stefoglo, care a evoluat în cadrul audițiilor live din Belarus. Mai mult, concursul de la Minsk s-a desfășurat după ce a fost anunțată perioada de înscriere în Republica Moldova și publicate condițiile de participare.

În cazul altor doi interpreți înscriși în competiție, Sasha Bognibov și Sandy C & Aaron Sibley, numele cărora a figurat pe un site de selectare a participanților din San Marino, s-a decis acceptarea acestora în concurs. Membrii Comitetului de organizare și-au motivat decizia prin faptul că acești doi interpreți și-au plasat cover-urile pe site înainte să fie cunoscute prevederile Regulamentului național.

Semifinala națională Eurovision 2018 va avea loc la data de 22 februarie 2018, iar Finala națională se va desfășura la 24 februarie 2018.

Amintim că interpreţi din 42 de ţări vor participa în cadrul competiţiei Eurovision Song Contest 2018, ce se va desfăşura în Lisabona, Portugalia. Semifinalele concursului vor avea loc pe 8 și 10 mai 2018, iar marea finală se va desfășura pe 12 mai 2018.

ESC este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Difuzat fără întrerupere, timp de peste 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram