/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Reacția lui Ghilețchi și PPEM la acuzațiile aduse de fracțiunea PLDM. „Sunt făcute în contextul unui an electoral”

24 ianuarie 2018, ora 15:43

„Procedura juridică de alegere a deputatului Valeriu Ghilețchi în calitate de vicepreședinte al Parlamentului s-a consumat cu respectarea tuturor normelor legale, rezultatul final fiind anunțat de președintele Parlamentului”, menționează cei din PPEM.

Aceștia reiterează că, reprezentanții PLDM au făcut o sesizare verbală și au cerut renumărarea voturilor, însă contestația nu a fost susținută de plen, ceea ce confirmă încă o dată legalitatea alegerii lui Valeriu Ghilețchi în funcția de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Atât eu personal, cât și colegii din Grupul PPE, am susținut renumărarea votului, anume pentru a evita asemenea acuzații nejustificate și atacuri din partea unor foști colegi. În acel moment, însă, majoritatea deputaților a respins contestația PLDM, considerând-o neîntemeiată”, a declarat Valeriu Ghilețchi, vicepreședintele Parlamentului.

Cei din PPEM susțin că, învinuirile aduse și atacul asupra imaginii întregului Parlament sunt de la sine înțelese în contextul unui an electoral. „Cu toate acestea, facem apel la rațiunea colegilor din opoziție să respecte Hotărârea de Parlament Nr. 323 din 22 decembrie 2017 și să evite aceste învinuiri și acuzații politizate excesiv”, reiterează cei din PPEM

Menționăm că, funcția de vicepreședinte al Parlamentului a devenit vacantă în urma nominalizării lui Iurie Leancă pentru funcția de viceprim-ministru pentru Integrare Europeană. Majoritatea parlamentară, prezentă în ședință în număr de 51 de deputați, a susținut candidatura lui Valeriu Ghilețchi pentru această funcție, la propunerea președintelui Parlamentului, Andrian Candu.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram