Dosarul fostului judecător de la Curtea de Apel, Mihail Ciugureanu, va ajunge pe masa magistraților. Acesta este acuzat de abuz în serviciu și pronunțarea, cu bună-știință, a patru încheieri contrare legii. Astăzi, fostul magistrat nu a fost de găsit la telefon pentru comentarii.

Procuratura Anticorupție a anunțat că a finalizat urmărirea penală a fostului judecător Mihail Ciugureanu și că dosarul conține cinci capete de acuzare. Potrivit procurorilor, fostul judecător ar fi pronunțat, în perioada 2014–2016, cu bună-știință, patru încheieri contrare legii. În baza acestora, 780 de hectare de teren din proprietatea statului au fost transmise Stațiunii „Codru”.

Ulterior, încheierile au fost anulate de Curtea Supremă de Justiție ca fiind ilegale. Dosarul a fost întors magistratului pentru rejudecare. Acesta, însă, a pronunțat din nou încheieri similare. În 2014, CSM a refuzat să permită procurorilor pornirea urmăririi penale împotriva sa.

Anul trecut, însă, Consiliului Superior al Magistraturii și-a dat acordul, judecătorul fiind cercetat în libertate. Ciugureanu nu a fost de găsit astăzi pentru comentarii. Anterior, magistratul, aflat deja la pensie, se declara nevinovat.

Fostul magistrat a fost vizat şi într-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice care scotea la iveală schemele ilegale prin care mai multe terenuri din Chișinău au ajuns în proprietate private. Ciugureanu și-a dat demisia din funcția de judecător al Curții de Apel la sfârșitul lunii martie, anul trecut. Dacă va fi recunoscut vinovat, el risca pana la 6 ani de pușcărie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!