Un grup de experţi din cadrul Departamentului NATO pentru politici de apărare şi planificare a apărării, responsabili de implementarea Iniţiativei de Consolidare a Capacităţilor de Apărare pentru Republica Moldova (DCBI), se află într-o vizită de lucru la Chişinău.

Vizita are ca scop evaluarea fazei întâi a iniţiativei DCB, ce cuprinde elaborarea documentelor de politici în domeniul apărării şi identificarea posibilităţilor prin care NATO poate sprijini Republica Moldova în faza a doua de implementare a iniţiativei respective. Astfel, discuţiile se vor axa pe colaborarea dintre Republica Moldova şi NATO în domeniul consolidării sectorului de apărare în contextul Iniţiativei DCB.

Experţii au planificate întrevederi cu Secretarul general de Stat al Ministerului Apărării, Radu Burduja, consilierul principal de stat al Prim-ministrului pe politici de securitate, Mihai Godea, şi cu reprezentanţii comisiei parlamentare securitate naţională, apărare şi ordine publică.

De notat că Republica Moldova este parte a iniţiativei DCB din anul 2015, şi beneficiază de asistenţă privind dezvoltarea capacităţilor curente de apărare a Republicii Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!