Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, în Parlament ar accede doar trei partide. Cel puțin așa arată datele unui nou sondaj realizat de Asociația Demografilor și Sociologilor din Republica Moldova.

Pentru Partidul Socialiștilor ar vota 35,3% dintre moldoveni, pentru Partidul „Acțiune și Solidaritate” – aproximativ 17%, iar pentru Partidul Democrat din Moldova – 7,4%.

Nu ar trece însă pragul electoral PPDA, PCRM, PN, PPEM, Partidul Șor, PL și PUN.

Potrivit datelor sondajului, aproximativ 22 % dintre respondenți nu au știut pentru ce partid ar vota sau nu au vrut să răspundă la întrebare, în timp ce aproape 8% dintre moldoveni au declarat că nu vor participa la alegeri.

Sondajul a fost realizat în ianuarie 2018, pe un eșantion de 1783 de persoane și are o marjă de eroare de 2,4%.

De cel mai înalt rating se bucură Partidul Socialiștilor – 48% din respondenți confirmă acest lucru (respectiv 16% au încredere totală și 32% – într-o anumită măsură). Acest indicator pentru celelalte partide s-a constituit astfel: 26% – pentru Partidul „Acțiune și Solidaritate” (respectiv, 4% au încredere totală și 22% – într-o anumită măsură), iar 21% – pentru Partidul Democrat (respectiv, 3% au încredere totală și 18% – într-o anumită măsură)

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!