Patru persoane au murit și peste o sută au fost rănite, inclusiv cinci se află în stare gravă, după ce un tren de pe cura Cremona-Milano a ieșit de pe sine. Nu se cunoaște deocamdată din ce cauză s-a produs accidentul de tren. Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că este în contact permanent cu autoritățile italiene, iar până la această oră nu există informații că printre victime s-ar afla și moldoveni.

Potrivit cotidianului „La Republica”, incidentul s-a produs astăzi dimineață la 40 de kilometri de Milano. Cel puțin două vagoane au ieşit de pe şine, dar au rămas pe roţi, uşor înclinate, iar salvatorii au intervenit cu prudența pentru evacuarea pasagerilor.

Ce s-a întâmplat, vedeți și Dvs. Nu putem spune cauza exactă. Este prea devreme să ne expunem. Operațiunea de salvare se apropie de final,” susține Tiziano Siciliano, procuror adjunct, Milano.

În 2016, 23 de persoane au murit după ce două trenuri, tot din Italia, au intrat în coliziune într-o livadă de măslini, în Puglia, iar în 2009, 32 de persoane au murit după ce un marfar care transporta gaz lichefiat a deraiat şi a explodat la Toscana.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!