/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Un deputat moldovean va fi președintele comisiei APCE pentru alegerea judecătorilor CEDO

missing
25 ianuarie 2018, ora 10:30

Acest eveniment este o premieră pentru Republica Moldova, Valeriu Ghilețchi fiind primul parlamentar moldovean ales în această funcție. Comisia condusă de vicepreședintele Parlamentului de la Chișinău este responsabilă de audierea candidaților la funcția de judecător CEDO din partea statelor membre ale Consiliului Europei.

„Este o mare responsabilitate atât pe plan personal, cât și național având în vedere rolul cheie al comisiei pe care am onoarea să o conduc în procesul de selectare a judecătorilor celei mai importante instituții europene de justiție”, a declarat Valeriu Ghilețchi.

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova are o vastă experiență în parlamentarismul european de peste 12 de ani. Anterior, Valeriu Ghilețchi a fost, pe rând, președintele Comisiei pentru Afaceri Sociale, Sănătate și Dezvoltare Durabilă, dar și vicepreședinte al APCE.

Reamintim că marți, 24 ianuarie, fracțiunea PLDM a declarat că va depune un proiect de abrogare a hotărârii prin care Valeriu Ghilețchi a fost numit vicepreședinte al Parlamentului. Potrivit lui Tudor Deliu, Valeriu Ghilețchi a fost ales de 34 de deputați din 88 prezenți în sală, și nu de majoritatea, așa cum prevede regulamentul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram