Redacția de știri a postului de televiziune TV8 își exprimă regretul față de reacția acuzatoare a primarului interimar al Capitalei, Silvia Radu, față de reporterii noștri. Menționăm că, funcționara acuză postul nostru de hărțuirea copilului său.

UPDATE 15:59 Redacția TV8 a sesizat Consiliul de Presă pentru a se pronunța cu referire la respectarea normelor deontologice de către postul de televiziune TV8 la realizarea reportajului „Gospodari doar declarativ. Gheață și mormane de zăpadă în fața porții lui Filip, Dodon și Radu”, difuzat pe 24 ianuarie 2018.

În spiritul normelor jurnalistice și a interesului public, apărut în contextul în care la mai bine de o săptămână de la ninsori străzile Chișinău sunt impracticabile și periculoase pentru pietoni, echipa de filmare a postului TV a realizat un reportaj de lângă locuințele primelor persoane în stat și a edilului Capitalei (materialul poate fi văzut AICI).

Respectând normele deontologice, reporterul a sunat la poarta casei primarului pentru a solicita o opinie. Ținând cont de faptul că acasă se afla doar copilul minor al doamnei Silvia Radu, reporterul a întrebat copilul dacă este cineva din maturi fără a plasa în reportaj imagini cu minora.

Regretăm că primarul consideră că realizarea unui reportaj despre ghețușul din fața casei sale și o discuție scurtă dintre reporter și fiica sa drept o hărțuire și intimidare.

Amintim primarului că doar în primele cinci zile de la ninsoare în Capitală au fost înregistrate peste 300 de cazuri de fracturi ale membrelor cauzate de ghețuș.

Jurnaliștii TV8 își desfășoară activitatea în interesul societății, respectând normele deontologice și drepturile minorilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!