Nașterea unui copil aduce după sine schimbări esențiale pentru părinți. În unele cazuri, perioadele prenatală și postnatală pot fi însoțite de neliniște interioară și instabilitate emoțională, atât în cazul femeilor, cât și al bărbaților.

Stările prin care trec multe femei după naștere, cu durata între o zi și trei săptămâni, sunt cunoscute ca stări de tristețe postnatală sau postpartum. Adesea acestea se caracterizează prin anxietate, îngrijorare excesivă, lipsă de energie, oboseala menținându-se chiar și după somn. Atunci când asemenea dispoziții țin mai mult de trei săptămâni, ajungând la câteva luni, vorbim deja despre depresie postnatală.

Mai multe informații despre ce înseamnă aceasta, la femei și bărbați și cum poate fi depășită această perioadă, aflați în noul episod „Împărțit la doi”.

Emisiunile „Împărțit la doi” sunt realizate în cadrul Campaniei „Presa echilibrează genul!” implementată de Centrul pentru Jurnalism Independent cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională, prin intermediul Ambasadei Suediei la Chișinău.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!