Pavel Filip a declarat că nu este mulțumit de rezultatul anchetei în cazul Nicolinei Bulat, tânăra care a fost purtată de mai multe spitale care au refuzat să o interneze.

„Nu sunt mulțumit. S-a tergiversat prea mult ancheta efectuată de Ministerul Sănătății și ulterior instituțiile care sunt în subordinea ministerului au avut mustrări – Centrul Mamei și Copilului. Această investigație a fost transmisă și consiliilor locale, fiindcă spitale raionale se află în subordinea lor. Au fost pedepsiți cei de la spitalul din Bălți și așteptăm o decizie de la autoritățile publice locale din Drochia”, a declarat Pavel Filip.

Menționăm că, Avocatul Poporului a realizat o anchetă prin care se arată că Niculinei Bulat i-au fost încălcate mai multe drepturi în calitate de pacient. De asemenea, s-a stabilit o comunicare defectuoasă dintre medic și pacient în întregul sistem de sănătate, precum și nerespectarea de către cadrele medicale a Codului deontologic. Raportul urmează a fi prezentat Parlamentului.

Pe când ancheta internă a Ministerului Sănătății a stabilit că nu inacțiunile medicilor i-au determinat decesul. Asta chiar dacă tânăra, cu insuficiență renală, a fost purtată pe la trei spitale din țară până i-a crăpat burta și a murit. Potrivit ministrului Sănătății, Stela Grigoraș, comisia care investighează cazul, nu a constatat cazuri de neglijență în serviciu. Mai mult, ministrul susține că Niculina „a primit toată asistența necesară potrivit legislației”. Prin urmare, nu medicii, ci sistemul e de vină, precizează ministrul.

Niculina Bulat a decedat în noaptea de 3 noiembrie 2017, după ce s-a aflat în dializă timp de 10 ani.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!