100 de vârstnici romi, născuți până în anul 1945, victime ale holocaustului, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova, vor beneficia de ajutor umanitar sub formă de pachete alimentare, medicamente, îmbrăcăminte, încălțăminte. Potrivit unui comunicat de presă al Centrului Naţional al Romilor, citat de IPN.

Lista beneficiarilor va fi întocmită cu ajutorul mediatorilor comunitari și al voluntarilor Centrului, care cunosc situația din vizitele pe care periodic le efectuează la domiciliile acestor persoane.

Ajutoarele vor fi distribuite pe parcursul lunii martie. Acțiunea este parte a proiectului „Încredere și viitor pentru supraviețuitorii romi, victime ale Holocaustului”, finanțat de către Fondul „Memorie, Responsabilitate și Viitor” din Germania.

În cadrul proiectului, Centrul Național al Romilor va desfăşura mai multe activități pentru a crește gradul de conștientizare de către tânăra generație a efectelor holocaustului și pentru a combate stereotipurile negative la adresa romilor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!