Familiile victimelor accidentului rutier care a avut loc acum câteva zile în apropierea satului Todirești, raionul Anenii Noi și s-a soldat cu cinci morți au primit ajutor în sumă de peste 250 de mii de lei. Banii au fost adunați din donație prin intermediul platformei caritate.md, transmite IPN.

Co-fondatoarea site-ului caritate.md și vicepreședintele Fundației de caritate „Sfântul Gheorghe”, Svetlana Sainsus, a declarat în cadrul unei emisiuni că banii au fost adunați timp de aproximativ două zile, iar acest lucru demonstrează cât de receptivi sunt cetățenii moldoveni, atât cei din țară, cât și cei de peste hotare. „Am avut parte și de donații mai mari, generoase aș spune eu, ale moldovenilor noștri din America, însă în mare parte au fost donații mici, dar multe”, a spus Svetlana Sainsus.

Șeful serviciului Info Trafic din cadrul Inspectoratului Național de Patrulare, Pavel Apostol, susține că este necesară înăsprirea amenzilor pentru încălcarea regulamentului circulației rutiere. Acesta admite că în viitorul apropiat va fi propus un proiect de lege care să prevadă muncă neremunerată la morgă pentru șoferii prinși în stare de ebrietate la volan, retragerea permisului de conducere și necesitatea de a mai face o dată școala auto pentru a-l recupera sau retragerea permisului pe viață. „În cel mai scurt timp, proiectul urmează a fi elaborat și urmează să treacă toate structurile necesare”, afirmă Pavel Apostol.

Cinci persoane, printre care şi un copil, au murit în dimineața zilei de 15 ianuarie, într-un accident rutier produs pe drumul Național R2, Chișinău-Bender, în apropierea satului Todirești, raionul Anenii Noi. Alte două femei au fost transportate de urgență la spital. Oamenii legii au constat preliminar că automobilul de model Audi, cu numere de înmatriculare transnistrene, la volanul căruia se afla un locuitor al satului Geamăna, în vârstă de 33 ani, deplasându-se cu viteză excesivă din direcția Chișinău, a pierdut controlul volanului, a ieșit pe contrasens şi a tamponat frontal un automobil de model Dacia. La volanul celui de-al doilea automobil se afla un bărbat în vârstă de 38 de ani din satul Gura Bâcului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!