/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

O delegație a Comisiei de la Veneția și OSCE vine în Moldova pentru a discuta sistemul electoral mixt

missing
26 ianuarie 2018, ora 15:35

Delegația se va întâlni cu reprezentanții partidelor politice și a societății civile, precum și cu Comisia Electorală Centrală și Comisia pentru formarea circumscripţiilor electorale.

TV8 amintește că, anterior Comisia de la Veneția a recomandat Moldovei să nu modifice sistemul electoral în preajma alegerilor parlamentare. Potrivit notei Comisiei de la Veneția, „alegerea sistemului electoral este o decizie suverană a oricărui stat, dar, în contextul Republicii Moldova, modificările propuse trezesc îngrijorări serioase și se poate dovedi că au mai multe neajunsuri”.

În pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia, o lună mai târziu, Parlamentul a aprobat în a doua lectură proiectul de lege cu privire la sistem electoral mixt. Proiectul a fost votat de 74 de deputați – reprezentanți ai majorității de la guvernare şi ai fracțiunii socialiştilor.

În urma vizitei preconizate, experții europeni intenționează să pregătească „o opinie comună cu privire la legislația electorală revizuită referitoare la sistemul alegerilor în Parlament”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram