/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Trump cere limitarea loteriei vizelor și zid la frontiera cu Mexic în schimbul naturalizării a două milioane de imigranți

26 ianuarie 2018, ora 12:42

Totodată, planul vine cu un șir de cerințe adresate Republicanilor, printre care se numără reducerea sponsorizării familiei imigranților, înăsprirea securității frontierelor și finanțarea unui zid la frontiera cu Mexic, una dintre promisiunile electorale ale lui Trump.

Casa Albă dorește ca Congresul să schimbe regulile privind deportarea imigranților ilegali din alte țări, cu excepția Mexic și Canada, care ajung la granița cu SUA. De asemenea, cer ca loteria vizelor să fie închisă pentru câteva țări, o altă cerință este limitarea sponsorizării programului de întregire a familiei pentru imigranți.

Stephen Legomsky, care a fost consilier șef al Serviciului de cetățenie și imigrare din SUA în administrația Obama, a numit planul un „compromis îngrozitor”, și a prognozat că democrații l-ar respinge.

Planul a fost numit un compromis negativ de grupurile pro-imigrare, iar câteva grupări conservatoare au condamnat extinderea „amnistiei” pentru imigranții ilegali.

Reacția timpurie a republicanilor în Senat – în cazul în care planul ar putea fi primit pentru vot la începutul lunii februarie – a fost pozitiv. Senatorul republican conservator Tom Cotton a numit planul „generos și uman, în timp ce este, de asemenea, responsabil”. Republicanii controlează camera cu 51-49 și au nevoie de voturi din partea Democraților pentru a aproba legea.

Lupta împotriva protecției pentru „Dreamers” – imigranții ilegali, care urmează să expire în martie, a făcut parte din opoziția dintre republicani și democrați din Senat, care a dus la un blocaj guvernamental de trei zile, care s-a încheiat luni.

Ei au convenit să extindă finanțarea până pe 8 februarie, lăsând o mică fereastră pentru a ajunge la o înțelegere privind imigrația. Planul lui Trump va ajuta la furnizarea de îndrumări pentru aceste discuții, a declarat liderul Senatului Republicii Majoritare, Mitch McConnell, într-o declarație.

Negocierile vor fi dure. Senatorul democrat Dick Durbin, care a susținut cauza imigranților veniți în copilărie, a declarat că planul a pus „întreaga agendă de imigrație a Trump-ului, inclusiv reducerea masivă a imigrației legale” pe spatele acestor tineri.

Șeful Congresului Hispanic Caucus, Reprezentantul Democrat Michelle Lujan Grisham, a declarat că planul Trump a folosit „imigranții drept „chips-uri” de negociere pentru politici anti-imigrație”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram