Băiatul de 12 ani, care a decedat pe loc după ce a ajuns ieri cu sania sub roțile unui camion, era plin de viață, spun rudele îndurerate. Acesta va fi înmormântat duminică. Între timp, șoferul a fost audiat. Acesta se afla la libertate. Oamenii legii au pornit un proces penal, iar bărbatul riscă până la 7 ani de pușcărie.

Pe zăpadă, mai pot fi văzute picături de sânge și o mănușă. Vecinii spun că era a băiatului. El venea cu sania de pe deal și a intrat direct pe drumul central. În acel moment trecea camionul. Copilul a intrat sub roți și a fost strivit.

Incidentul a avut loc ieri, în satul Pitușca, raionul Călărași. Băiatul de 12 ani s-ar fi pornit singur la săniuș, după ce prietenii acestuia au ales o altă pantă din apropiere.

„El trebuia să se ducă cu niște băieți în partea cealaltă să se dea cu sania. El a spus că nu vrea și că o să vină mai târziu. Băieții au făcut-o pe partea asta, pe hudița asta la vale și s-au dus, iar el a făcut-o pe aici în sus și s-a dus pe hudița de colo. A luat sania cu dânsul, a zis că se dă ultima dată și se va duce după dânșii în partea cealaltă”, spune verișoara băiatului.

Rudele îndurerate spun că băiatul era plin de viață, iar directoarea școlii îl laudă că era talentat la muzică.

„Își iubea mama foarte tare. Mereu o cuprindea, o săruta. Își iubea și surorile”, spune mătușa minorului.

„Era un băiat liniștit, frumușel și, într-adevăr, e o situație foarte tragică, pe care n-o doresc nimănui”, susține Larisa Gușan, directoarea școlii.

Vecinii susțin că, de obicei, copiii se rânduiau la săniuș, astfel încât cineva stătea mereu la pândă în apropierea carosabilului.

„Au mai fost cazuri de acestea și nu e sigur nimeni că nu o să mai fie așa ceva. Avem copii, toți cresc și nepoții meu, toți vor cu sania. Asta e bucurie, ei așteaptă asta ca nu știu ce. Deja o să se lămurească. El nu e vinovat, nici copilul nu e vinovat. El se dădea cu sania, asta e toată bucuria lui – iarna”, spune un vecin.

Localnicii vor să presoare nisip pe pârtia improvizată. Se tem să nu se producă o nouă tragedie.

„Noi am zis ca azi să punem aici nisip, să închidem drumul. Eu tot am trei copii și e tot așa. Să punem azi, să închidem tot”, susține un vecin.

Primarul localității spune că, anterior, a avertizat părinții să nu-și lase copiii fără supraveghere.

„E greu să facem pe toate străzile acest lucru, dar o să ne străduim să aruncăm niște nisip, dar asta nu e ieșirea din situație”, menționează Ionila Lozovan, primarul localității.

Șoferul camionului, în vârstă de 38 de ani, era angajat la un ocol silvic din același sat. În momentul producerii tragediei, acesta era în drum spre un consătean, căruia urma să-i ducă niște lemne. Astăzi bărbatul nu era acasă. El se află în libertate, iar ieri a fost audiat.

„Șoferul e un băiat foarte și foarte bun. E de o seamă cu fiul meu. Exemplar, el niciodată nu servește. E un deal abrupt și ei când merg cu sania nici nu au cum să oprească. Am auzit din spuse că el era pe burtă”, spune o vecină.

Oamenii legii au pornit un proces penal pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației, soldată cu deces, ceea ce prevede până 7 ani de pușcărie.

„Suntem în așteptarea unor investigări medico-legale și a unor răspunsuri ale medicului legist. Ulterior se va decide. E prematur să discutăm asupra la vinovăția sau nevinovăția cuiva”, susține Simion Dodon, ofițer de presă al inspectoratului de poliție Căușeni.

Potrivit poliției, șoferul camionului de model „Ural” se deplasa regulamentar, iar analizele au demonstrat că nu era în stare de ebrietate. Oamenii legii cercetează toate circumstanțele producerii accidentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!