Vlad Filat este cercetat în continuare de Procuratura Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru TV8 de șeful instituției, Viorel Morari. Potrivit acestuia, ca și în primul dosar în care Filat a fost deja condamnat, în cea de-a doua cauză fostul premier este cercetat pentru trafic de influență și corupere pasivă.

În răspunsul oferit reporterului TV8, Viorel Morari a menționat că Filat este suspectat că ar fi pretins și primit bunuri și servicii ce nu i se cuvin, pentru îndeplinirea sau neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Procurorii însă nu au menționat despre ce sumă este vorba și nici când dosarul ar putea fi expediat în instanță. Viorel Morari a scris doar că decizia finală depinde de rezultatele audierii martorilor, precum și de documentele parvenite de peste hotare.

Vlad Filat a fost reținut pe 15 octombrie 2015, în urma autodenunțului omului de afaceri Ilan Shor. Deși inițial, în denunțul lui Șor, fostul premier era acuzat că ar fi luat mită de 250 de milioane dolari, în instanță suma a scăzut semnificativ până la 40 de milioane, ca în cele din urmă, La Curtea de Apel Filat să fie condamnat doar pentru 23 de milioane de dolari.

La 27 iunie 2016, Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare.

Redactor: Sergiu Niculiță

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!