Vor combina cultura sportului și cea a vinului. În galeriile subterane Cricova va avea loc cea de-a treia ediție Cricova Wine Run, cursa de alergare unică în Europa care se desfășoară la o adâncime de 100 de metri. Evenimentul va avea loc duminică, 28 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, iar startul oficial va fi dat la ora 11:00. Distanța traseului este de 10 km, iar la cursă vor putea participa 300 de persoane.

Prima ediție Cricova Wine Run a avut loc pe 31 ianuarie 2016, iar la eveniment au participat 200 de alergători din diferite țări ale lumii. În data de 29 ianuarie 2017 a avut loc cea de-a doua cursă oficială prin galeriile subterane de la Cricova, la care au participat 300 de sportivi amatori și profesioniști.

Organizatorii Wine Run au ales să desfășoare cursa în beciurile Cricova acestea fiind unul dintre obiectivele turistice ale Moldovei care îi atrage atât pe localnici, cât şi pe turişti. Galeriile combinatului de vinuri reprezintă un adevărat oraş subteran, cu străzi şi ulicioare ale căror lungime ajunge la 120 km.

Startul și finișul se dau la intrarea în beciurile Cricova, iar mai apoi, sportivii aleargă pe traseul indicat. Pentru a le oferi o atmosfera de basm moldovenesc, participanții au parte de muzică populară și alte puncte interactive care reflectă tradițiile și obiceiurile naționale de-a lungul distanței. Pe traseu, participanții sunt întâmpinați și încurajați de grupuri de susținători, dar și de ansambluri folclorice, muzicanți și meșteri populari.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!