/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Vor fugi sub pământ! Duminică va avea loc o cursă de alergat prin galeriile subterane de la Cricova

26 ianuarie 2018, ora 11:43

Prima ediție Cricova Wine Run a avut loc pe 31 ianuarie 2016, iar la eveniment au participat 200 de alergători din diferite țări ale lumii. În data de 29 ianuarie 2017 a avut loc cea de-a doua cursă oficială prin galeriile subterane de la Cricova, la care au participat 300 de sportivi amatori și profesioniști.

Organizatorii Wine Run au ales să desfășoare cursa în beciurile Cricova acestea fiind unul dintre obiectivele turistice ale Moldovei care îi atrage atât pe localnici, cât şi pe turişti. Galeriile combinatului de vinuri reprezintă un adevărat oraş subteran, cu străzi şi ulicioare ale căror lungime ajunge la 120 km.

Startul și finișul se dau la intrarea în beciurile Cricova, iar mai apoi, sportivii aleargă pe traseul indicat. Pentru a le oferi o atmosfera de basm moldovenesc, participanții au parte de muzică populară și alte puncte interactive care reflectă tradițiile și obiceiurile naționale de-a lungul distanței. Pe traseu, participanții sunt întâmpinați și încurajați de grupuri de susținători, dar și de ansambluri folclorice, muzicanți și meșteri populari.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram