/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

52 de companii au aderat la Moldova IT Park, iar alte 30 au depus cereri

missing
27 ianuarie 2018, ora 09:50

În cadrul vizitei, au fost abordate subiecte ce țin de crearea și dezvoltarea parcurilor IT, acțiunile de promovare care trebuie întreprinse pentru ridicarea competitivității, astfel încât Republica Moldova să devină atractivă pentru investitori.

Administratorul Moldova IT Park a subliniat că cererea crește de la o zi la alta și tot mai multe companii își manifestă interesul de a adera la parcul IT. Potrivit lui Sergiu Voitovschii, 52 de companii au aderat deja la Moldova IT Park, iar alte peste 30 așteaptă să le fie semnate cererile.

În context, s-a discutat despre crearea unei rețele naționale de centre de excelență în domeniul TIC, care va contribui la transformarea țării noastre într-un hub regional și va spori calitatea educației IT. Drept exemplu, în acest sens a fost dat Centrul TIC ”Tekwill”, inaugurat la 15 martie 2017. ”Tekwill” a fost edificat în cadrul Proiectului ”Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC”, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC), cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernului Suediei prin intermediul Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida). Spaţiul are o suprafață de 3.400 m2 și este pus la dispoziţie de Universitatea Tehnică a Moldovei, ca parte a angajamentului Guvernului față de acest proiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram