Avia Invest, compania care a obținut dreptul să administreze Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC) pentru o perioadă de 49 ani, a venit cu o reacție după ce portalul cu profil economic Mold-stree.com a publicat o investigație care arată cum profitul de milioanele obținut de Aeroport au „zburat” la administrația preşedinţiei Rusiei. Avia Invest susține că articolul este unul „defăimător”, „calomnios” și „provoacă suspiciunea că a fost realizat la comandă”.

„Pe un portal dubios, utilizat aparent doar pentru a “scurge” informații provocatoare, a fost publicat un articol care urmărește să discrediteze una dintre cele mai mari întreprinderi din Republica Moldova – compania Avia Invest. Se face o încercare de a murdări compania, care a prezentat cele mai impresionante rezultate din punct de vedere al investiției”, se menționează într-un comunicat de presă remis de compania Avia Invest.

Cei de la Mold-street afirmă că în perioada 27 decembrie 2014-30 martie 2015, Avia Invest transferă în calitate de împrumut firmei Nobil Air SRL suma de 109,6 milioane lei. Banii ajung însă sub formă de credit la Airklassika Group, care îi converteşte în dolari şi îi transferă deja pe contul Întreprinderii Unitare Federale de Stat „Центр финансового и правового обеспечения” (Centrul de asigurare juridică şi financiară traducere din rusă) a Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse. Detalii AICI.

Avia Invest insă infirmă acuzaţiile. „Companie nu are și nu va avea niciodată  relații sau interese comune cu serviciile de stat ale statelor străine, inclusiv cu serviciile publice ale Federației Ruse.”

Menționăm că, parteneriatul public-privat de concesionare a fost semnat pe 30 august 2013. Valoarea investițiilor planificate – 244,2 milioane de euro şi are ca obiectiv modernizarea serviciilor aeroportuare în trei etape.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!