/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cum comentează cei de la Avia Invest investigația Mold-Street: „Suspiciunile și calomnii”

27 ianuarie 2018, ora 19:39

„Pe un portal dubios, utilizat aparent doar pentru a “scurge” informații provocatoare, a fost publicat un articol care urmărește să discrediteze una dintre cele mai mari întreprinderi din Republica Moldova – compania Avia Invest. Se face o încercare de a murdări compania, care a prezentat cele mai impresionante rezultate din punct de vedere al investiției”, se menționează într-un comunicat de presă remis de compania Avia Invest.

Cei de la Mold-street afirmă că în perioada 27 decembrie 2014-30 martie 2015, Avia Invest transferă în calitate de împrumut firmei Nobil Air SRL suma de 109,6 milioane lei. Banii ajung însă sub formă de credit la Airklassika Group, care îi converteşte în dolari şi îi transferă deja pe contul Întreprinderii Unitare Federale de Stat „Центр финансового и правового обеспечения” (Centrul de asigurare juridică şi financiară traducere din rusă) a Administraţiei Preşedintelui Federaţiei Ruse. Detalii AICI.

Avia Invest insă infirmă acuzaţiile. „Companie nu are și nu va avea niciodată  relații sau interese comune cu serviciile de stat ale statelor străine, inclusiv cu serviciile publice ale Federației Ruse.”

Menționăm că, parteneriatul public-privat de concesionare a fost semnat pe 30 august 2013. Valoarea investițiilor planificate – 244,2 milioane de euro şi are ca obiectiv modernizarea serviciilor aeroportuare în trei etape.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram