Compania Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă din Republica Moldova, va lansa servicii de transfer de numerar şi va oferi credite utilizatorilor prin intermediul unei instituţii financiare nebancare (IFN). Anunțul a fost făcut de Gervais Pellisier, CEO adjunct şi CEO al Orange Europa în cadrul unei întâlniri cu media şi analişti, care a avut loc la Londra.

„Următoarea ţară în care vom lansa Orange Bank va fi Spania. În România şi în Republica Moldova am luat decizia de a lansa servicii de transfer de numerar şi de acordare de credite prin intermediul unei instituţii nebancare”, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi CEO al Orange Europa.

În cadrul aceleași întâlniri s-a anunțat și că din punct de vedere al performanţei din anul 2017 cele mai bune pieţe pentru grupul francez au fost Spania, România şi Republica Moldova, fără însă a se oferi cifre din rapoartele financiare.

Potrivit zf.ro, grupul francez analizează şi posibilitatea de a intra pe piaţa de energie electrică, aşa cum a făcut-o deja în Polonia, în condiţiile în care compania are expertiza necesară. “Decizia depinde de cadrul de reglementare şi vom analiza fiecare ţară în parte” a spus Pellisier, fără a oferi detalii sau a pronunţa numele vreunei ţări.

Orange Moldova este cel mai mare operator pe piața de telefonie mobilă din Republica Moldova, care și-a început activitatea în 1998. Brandul Orange a fost lansat în 2007. Orange Moldova prestează servicii de telefonie mobilă, internet mobil și TV.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!