Compania Orange, liderul pieţei de telefonie mobilă din Republica Moldova, va lansa servicii de transfer de numerar şi va oferi credite utilizatorilor prin intermediul unei instituţii financiare nebancare (IFN). Anunțul a fost făcut de Gervais Pellisier, CEO adjunct şi CEO al Orange Europa în cadrul unei întâlniri cu media şi analişti, care a avut loc la Londra.

„Următoarea ţară în care vom lansa Orange Bank va fi Spania. În România şi în Republica Moldova am luat decizia de a lansa servicii de transfer de numerar şi de acordare de credite prin intermediul unei instituţii nebancare”, a declarat Gervais Pellisier, CEO adjunct şi CEO al Orange Europa.

În cadrul aceleași întâlniri s-a anunțat și că din punct de vedere al performanţei din anul 2017 cele mai bune pieţe pentru grupul francez au fost Spania, România şi Republica Moldova, fără însă a se oferi cifre din rapoartele financiare.

Potrivit zf.ro, grupul francez analizează şi posibilitatea de a intra pe piaţa de energie electrică, aşa cum a făcut-o deja în Polonia, în condiţiile în care compania are expertiza necesară. “Decizia depinde de cadrul de reglementare şi vom analiza fiecare ţară în parte” a spus Pellisier, fără a oferi detalii sau a pronunţa numele vreunei ţări.

Orange Moldova este cel mai mare operator pe piața de telefonie mobilă din Republica Moldova, care și-a început activitatea în 1998. Brandul Orange a fost lansat în 2007. Orange Moldova prestează servicii de telefonie mobilă, internet mobil și TV.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!