Un tânăr moldovean și-a perfectat ilegal o carte de identitate românească, în baza căreia intenționa să se legitimeze peste hotare. Intențiile sale au fost deconspirate în timpul controlului de frontieră, la ieșirea din țară prin punctul de trecere comun Criva-Mamaliga.

Falsul a fost deconspirat în după amiaza zilei de ieri, 26 ianuarie 2018. Tânărul moldovean de 24 de ani s-a prezentat în calitate de pasager al unui autoturism de ocazie. În cadrul procedurii de identificare a persoanei în cauză, dar și controlului documentelor de călătorie, polițistul de frontieră a observat o neclaritate în comportamentul acesteia.

În acest sens, de comun cu grănicerul ucrainean s-a luat decizia extinderii verificărilor și supunerea unui control amănunțit. Urmare, în bagajul tânărului, mai exact în portmoneu s-a depistat o carte de identitate, eliberată de autoritățile române pe numele celui prezent în punctul de trecere. La examinarea minuțioasă, s-a constatat că documentul prezintă mai multe elemente de falsificare.

În cadrul audierii, cetățeanul moldovean a declarat că a apelat la ajutorul unei persoane străine, identificată pe internet, să-i perfecteze documentul falsificat. Pentru serviciile de fabricare a actului, tânărul ar fi dat 350 de euro.

Documentul a fost reținut și va fi transmis spre expertiză, iar cercetările sunt continuate de angajaţii Poliţiei de Frontieră în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Cetățeanului moldovean i-a fost permisă trecerea frontierei de stat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!