Mii de oameni s-au îmbrâncit, vineri, în supermarketurile din Franţa, pe fondul unei promoţii la crema de ciocolată tartinabilă Nutella, relatează Mediafax.

Lanţul de supermarketuri Intermarche a oferit un discount de 70% pentru un borcan de 950 de grame de Nutella, scăzând preţul de la 4,5 euro la 1,4 euro. Potrivit statisticilor, Nutella este unul dintre cele mai cumpărate produse din Franţa.

Poliţia a intervenit în mai multe centre comerciale, în condiţiile în care unii cumpărători s-au implicat în altercaţii, între ei sau cu angajaţii supermarketurilor. Un angajat din Metz a fost lovit cu pumnul în ochi de către unul dintre clienţi.

În majoritatea supermarketurilor, rafturile cu produse Nutella au fost golite în 10-15 minute. Potrivit retailerilor, joi şi vineri a fost vândută cantitatea de Nutella comercializată în mod normal în trei luni.

“Sunt ca nişte animale. O femeie a fost trasă de păr. O doamnă în vârstă a primit un pumn în cap. O altă persoană avea sânge pe mâini”, a precizat un client.

Compania Nutella a transmis că regretă “consecinţele promoţiei”, precizând că decizia a fost luată exclusiv de către lanţul de supermarketuri Intermarche. Totodată, Intermarche şi-a cerut scuze pentru “evenimente dezagreabile suferite de către clienţi”, motivând că nu se aşteptau la un asemenea impact al ofertei.

Sophie Chevalier, antropolog francez şi specialist în comportamentul cumpărătorilor, susţine că scenele au fost incredibile pentru Franţa.

“Este ceva neobişnuit în Franţa, cu excepţia momentelor în care există o promoţie cu adevărat deosebită. În rest, astfel de imagini sunt văzute în ţările în curs de dezvoltare sau care se confruntă cu o criză constantă privind produse alimentare de bază. Ar fi aceeaşi reacţie în cazul borcanelor cu murături? Cu siguranţă că nu. Cred că situaţia poate fi explicată prin natura produsului. Nutella este o plăcere pură pentru copii şi în momentul în care o vinzi la un preţ de chilipir este evident că vei atrage foarte mulţi clienţi”, a declarat Chevalier pentru publicaţia Le Parisien.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!