Preşedintele în funcţie din Republica Cehă, Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a câştigat un al doilea mandat prezidenţial, obţinând un procent de 52% din voturi, în detrimentul academicianului Jiri Drahos, care nu deţine experienţă politcă, informează site-ul postului BBC, citat de Mediafax.

Al doilea scrutin prezidenţial din Cehia s-a desfăşurat vineri, 26 ianuarie şi sâmbătă, 27 ianuarie.

Milos Zeman, a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 39% dintre voturi.

“Oponentul meu este cineva care nu a practicat încă politică”, a declarat Zeman, vineri, depunându-şi votul.

Zeman, catalogat ca fiind pro-rus, este împotriva imigranţilor şi l-a sprijinit pe Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, în 2016. Tot în 2016, acesta a cerut organizarea unui referendum privind prezenţa Cehiei în Uniunea Europeană şi NATO, afirmând că totuşi susţine apartenenţa ţării sale la cele două organizaţii.

Totodată, Zeman a promovat apropierea de Rusia şi China şi a criticat decizia Germaniei de a primi imigranţi din ţări musulmane.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!