/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cât l-ar fi costat pe un miliadar rus divorţul de fiica cea mică a lui Putin

28 ianuarie 2018, ora 12:32

Scandalul a izbucnit după ce a Zhanna Volkova a fost fotografiată dansând tandru cu un bărbat misterios, de Ziua Sf. Valentin de anul trecut. Faţa bărbatului este acoperită în mod deliberat cu un emoticon zâmbitor, dar ceea ce se vede din acest partener de dans lasă să se creadă că el ar fi Shamalov, potrivit agenţiei de ştiri Open Media.

Nici Shamalov şi nici Volkova, ale cărei postări din social media sugerează că locuieşte la Londra, nu au comentat informaţiile apărute în acest sens.

Kremlinul a recurs la politica sa obişnuită de a refuza să discute despre familia lui Putin, la fel cum nu a confirmat niciodată căsătoria din 2013 a Katerinei, de 31 de ani, cu Shamalov, fiu al unui vechi acolit al lui Putin.

Katerina este cunoscută publicului rus în primul rând pentru dansurile sale rock’n’roll din competiţiile de profil, dar unii susţin că Putin o pregăteşte să-i fie succesoare în 2024.

Ea şi Shamalov s-au căsătorit într-o ceremonie luxoasă în staţiunea de schi Igora de lângă Sankt Petersburg, după care cuplul a plecat într-o sanie tradiţională trasă de trei cai.

Toţi participanţii la nuntă au jurat să nu dezvăluie secretul şi nu s-a făcut niciun anunţ oficial, pentru că Putin interzice difuzarea de informaţii despre membrii familiei sale.

Relaţia l-a catapultat pe Shamalov, acum în vârstă de 35 de ani, la statutul de miliardar, dar un element cheie al averii lui i-ar fi fost încredinţat în calitate de membru al familiei Putin.

Lui i s-ar fi dat 4,3% din acţiunile companiei petrochimice şi de gaz Sibur înainte de nunta cu fiica mai mică a preşedintelui rus. Surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că bărbatul a fost forţat să renunţe la acest capital social în aprilie anul trecut.

El ar fi renunţat la acţiuni fără a încasa nicio sumă de bani, iar drept urmare şi-ar fi pierdut statutul de miliardar.

Surse apropiate de Shamalov au infirmat această variantă, sugerând că el a avut ghinion cu o investiţie, dar au refuzat că comenteze.

Anul trecut, averea lui Kirill Shamalov era estimată la 1,3 miliarde de dolari, iar acum aceasta ar fi de numai 800 de milioane de dolari, potrivit Bloomberg, dar ar putea fi chiar mai mică din cauza rambursării unui împrumut important şi a posibilelor costuri legate de divorţ, conform unor informaţii de la Moscova.

Există însă şi speculaţii care atrag atenţia asupra unei “epidemii” de divorţuri în cercul lui Putin, sugerând că astfel de decizii pot fi luate pentru a proteja marile averi familiale de noile sancţiuni adoptate de SUA şi UE.

Potrivit unor comentarii din Rusia, Shamalov şi-a asumat un risc imens despărţindu-se de fiica lui Putin.

“Shamalov trebuie să aibă testicule de oţel”, a declarat unul dintre internauţii care au comentat. “Trebuie să-i mulţumească lui Dumnezeu şi tuturor sfinţilor că este în viaţă şi liber”, a afirmat altul.

Informaţii de anul trecut sugerau că Putin o pregăteşte cu discreţie pe Katerina să preia şefia Kremlinului de la el. Katerina are propria ei carieră de femeie de afaceri, gestionând o serie de investiţii cheie pentru universitatea de stat din Moscova.

“Să implici o femeie într-o campanie electorală din Rusia este un experiment politic destul de interesant şi de modern”, crede biografa lui Putin Natalia Gevorkyan.

“Putin nu are un moştenitor bărbat – cel puţin oficial – dar are două fiice, iar una dintre ele, Ekaterina, a intrat deja în spaţiul public cu mai mai multe proiecte uriaşe şi costisitoare”, a scris ea pe site-ul postului Radio Svoboda.

Sora Katerinei, Maria, de 32 de ani, ar fi căsătorită cu un om de afaceri olandez cu care ar avea o fiică, ceea ce ar face ca Putin să fie bunic.

“Fac primii paşi în carierele lor, dar fac progrese bune. Nu sunt implicate în afaceri sau politică. Nu au fost niciodată copii vedetă, nu le-a făcut niciodată plăcere ca lumina rampei să fie aţintită asupra lor. Pur şi simplu îşi trăiesc propriile vieţi”, a declarat Putin anterior despre cele două fiice ale sale din căsătoria cu fosta soţie Lyudmila.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram