În parcul Valea Morilor din Capitală ar putea apărea un complex locativ. Potrivit proiectului, complexul urmează a fi ridicat în strada Timiș, în apropierea scării de intrarea în parcul Valea Morilor.

Complexul locativ urmează a fi construit pe o suprafață de de 35,22 ari și va fi constituit dintr-un bloc de oficii, trei blocuri locative și un bloc social-educațional de perspectivă.

Potrivit proiectului, complexul urmează a fi ridicat în imediata apropiere a scărilor, iar beneficiarul este SRL „Rivis-Grand”.

„Acest proiect de blocuri locative nu conține măcar o propoziție în care cei care vor să construiască blocurile ar argumenta necesitatea construcției blocurilor locative anume în acea zonă, și nu din punctul de vedere a ceea ce ar câștiga ei, ci din punctul de vedere a ceea ce ar câștiga orașul. Propunerea mea e următoarea: Consiliul Municipal Chișinău să refuze modificarea codului de reglementare urbanistică și să păstreze codul existent al zonei. Ulterior, CMC să demareze procedura de achiziționare a terenului care se află la moment în proprietate privată (cu nr. cadastral 0100202.481) care să fie trecut în proprietate publică. Cel mai bine ca zonă verde”, a scris pe blogul său Vitalie Sprînceană, realizator al emisiunii ContraCultura de la TV8.

Chișinăuienii sunt invitați la dezbateri publice pe marginea acestui proiect în incinta Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, nr.43, la data de 7 februarie 2018, ora 10.00, în sala de ședințe.

Recomandările pe marginea proiectului supus consultării publice pot fi expediate până pe data de 07.02.2018, pe adresa Preturii sectorului Centru, str. Bulgară, 43, sau pe adresa electronică: pretura@chisinaucentru.md.

Foto: socialistii.md

Foto: socialistii.md

Foto: socialistii.md

Foto: socialistii.md

Foto: socialistii.md

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!