Șeful statului i-a transmis felicitările sale lui Miloš Zeman, Președintele Republicii Cehe, care a câștigat alegerile pentru a doua oară. Potrivit lui Dodon, realegerea lui Zemnan reconfirmă încrederea cetățenilor cehi în cursul de dezvoltare a țării, promovat pe durata mandatului precedent.

De asemenea, Dodon l-a invitat să viziteze Moldova. „Nutresc convingerea că și în continuare vom avea în persoana Excelenței Voastre un prieten de nădejde, implicit în consolidarea identităţii noastre democratice. Totodată doresc să Vă asigur de voința fermă și disponibilitatea Republicii Moldova de a fortifica dialogul politic la toate nivelurile, în beneficiul ambelor popoare. În speranța de a Vă avea cât mai curând în calitate de înalt oaspete a tării mele, Vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea deosebitei mele consideraţii”, a scris Dodon în felicitare.

Amintim că, Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a câştigat un al doilea mandat prezidenţial, obţinând un procent de 52% din voturi, în detrimentul academicianului Jiri Drahos, care nu deţine experienţă politcă. Rezultatul alegerilor s-a anunțat în dimineața zilei de duminică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!