În anul 2018, Filiala Căușeni a Zonei Economice Libere Bălți va fi renovată prin construcţia reţelelor, comunicaţiilor, drumului de acces şi amenajarea teritoriului.

În acest scop, Cabinetul de miniștri a decis la 24 ianuarie includerea proiectului „Oportunităţi pentru atractivitatea investiţională în economia Regiunii de Dezvoltare Sud” în lista proiectelor prioritare, finanțate din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională 2017-2020.

Costul total al proiectului este de 18,6 milioane de lei, dintre care 8,5 milioane sunt alocate de Consiliul raional Căușeni.

Subzona Economică Liberă Căușeni are o capacitate de extindere pe o suprafață de 8,5 hectare, iar începând cu anul 2017, găzduiește o companie germană de producție a cablajelor auto – „Coroplast Fritz Mueller GmbH”, unde activează peste 200 de angajați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!