Pe parcursul anului trecut, în Republica Moldova s-au produs peste 2500 de accidente rutiere. În acestea şi-au pierdut viața 273 de persoane, iar altele peste 2800 au suferit diverse traumatisme. Mai bine de jumătate dintre accidente s-au produs în Chişinău, transmite IPN.

În raioanele Taraclia, Vulcănești, Anenii Noi și Edineț a crescut numărul accidentelor rutiere.

Cele mai multe accidente – peste 74% – s-au produs din vina conducătorilor auto și a vitezei neajustate vizibilității şi condițiilor rutiere. Din cauza neacordării de prioritate pietonilor, s-au produs 346 de accidente, în care au murit 17 persoane.

Neasigurarea la schimbarea benzii sau direcției de mers, traversarea neregulamentară de către pietoni, nerespectarea distanței dintre vehicule, beția, adormirea la volan, dar şi depășirea limitei de viteză sunt alte cauze ale producerii accidentelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!