/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ PL cere Curții Constituționale urgentarea examinării sesizării privind sistemul electoral mixt

29 ianuarie 2018, ora 13:13

În textul sesizării, deputații Partidului Liberal au menționat că noile prevederi din Codul Electoral votate de PD și PSRM aduc atingere atât caracterului egal al votului, cât și dreptului constituțional de a fi ales, deoarece restricționează participarea cetățenilor la procesul electoral.

„Deşi Legea Nr. 154/2017, supusă controlului constituţionalităţii, reglementează relaţii sociale extrem de importante, ce aduc atingere suveranităţii, prin afectarea votului cetăţenilor şi prejudiciază însăşi fundamentul existenţei statului, în mod inexplicabil, după aproape cinci luni de la data depunerii sesizării, Înalta Curte nu a considerat necesar să se expună pe marginea argumentelor invocate de noi în sesizare”, se arată în textul solicitării.

Într-un comunicat de presă, liberalii menționează că sesizarea depusă la Curtea Constituțională a fost prezentată la întâlnirea cu reprezentanții Comisiei de la Veneția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram