Deputatul socialist Grigore Nova a depus o sesizare la Serviciul Informații și Securitate și Procuratur Generală privind declarația de unire semnat de consiliul local al comunei Parcova și Fîntîna Albă, raionul Edineț. Despre acest fapt, deputatul a scris pe blogul personal.

Potrivit lui, aceste acțiuni, cad sub incidența Codului Penal al Republicii Moldova, „deoarece este grav încălcată legea supremă și mai multe acte normative”, scrie Novac.

„Solicit respectuos autosesizarea pe acest caz, cu întreprinderea tuturor măsurilor procesuale în vederea colectării informației despre aceste acțiuni de trădare de patrie și îndemn la subminarea securității naționale și a integrități teritoriale a ale R. Moldova pentru a le transmite ulterior organelor competente în vederea atragerii la răspundere penală a persoanelor implicate”, se arată în textul sesizării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!