Ilan Sor nu s-a prezentat la prima ședință de la Curtea de Apel din motiv că, brusc, s-a îmbolnăvit. Primarul de Orhei trebuia să apară în fața magistraților astăzi dimineață. Acesta însă și-a telefonat avocatul și i-a spus că nu va veni. Apărătorul a informat procurorul, dar nu a prezentat nici un document.

Avocatul lui Ilan Șor nu a putut oferi mai multe detalii nici procurorilor, nici presei.

„Am fost informat telefonic că, din cauza stării de sănătate, nu se poate prezenta la ședința de astăzi. -Domnul Șor este internat în spital? -Nu. Din câte cunosc eu nu. Dar lucrul acesta urmează să-l confirm ulterior”, a spus Iulian Balan, avocatul lui Ilan Șor.

„Eu am să solicit la ședința următoare să fie prezentate materiale confirmative”, a menționat procurorul Andrei Băieșu.

Astfel, ședința a fost amânată pentru 12 februarie. Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și înșelăciune prin abuz de încredere, iar la 21 iunie 2017 a fost condamnat la 7 ani și jumătate de pușcărie în penitenciar de tip semi-închis. Timp de aproape jumătate de an, dosarul său s-a prăfuit la Judecătoria Buiucani deoarece nu avea cine să traducă sentința motivată. Ulterior dosarul a fost transmis totuși în instanța de apel.

Magistrații însă nu au început examinarea deoarece completul de judecători s-a schimbat deja de două ori. Patru magistrați au declarat abținere in acest caz. Primii care au refuzat să examineze dosarul lui Ilan Șor au fost Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabie. Ulterior și judecătorii Oxana Robu și Igor Mânăscurtă s-au abținut. În cele din urmă, cauza primarului de Orhei a ajuns pe masa magistraților Cristian Teleucă, Alexandru Spoială și Svetlana Balmuș.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!