/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Kievul predă eștafeta. Lisabona începe pregătirile pentru organizarea Eurovision 2018

missing
29 ianuarie 2018, ora 13:29

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko, îi va preda ştafeta omologului său portughez, Fernando Medina, într-o ceremonie care se va desfăşura la Primărie şi va fi transmisă în direct de ţările membre ale Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (UER). La ceremonie va fi anunţată şi configurarea participărilor la cele două semifinale ale concursului, ce vor avea loc la 8 şi 10 mai.

Ceremonia va da startul oficial pregătirilor pentru ediţia Eurovision 2018, un eveniment pe care Portugalia îl va găzdui în premieră şi care necesită o pregătire minuţioasă. În primul rând sala unde se vor desfăşura galele, complexul Altice Arena de Lisboa, cu o capacitate pentru 20.000 de persoane.

Spaţiul va fi amenajat pentru a răspunde şi altor exigenţe ale concursului: cabine dressing pentru participanţi şi un spaţiu rezervat pentru cei peste 1.500 de ziarişti care vor acoperi evenimentul.

La rândul său Lisabona va suferi o mică revoluţie în privinţa capacităţii sale hoteliere, care va fi pusă la grea încercare de cei peste 1.000 de delegaţi, reporteri şi mii de fani care vor urmări cele două gale, atât în complexul Altice Arena, cât şi în afară de pe ecranele gigant instalate în Praça do Comércio.

Evenimentul se va desfăşura în mijlocul unor puternice măsuri de securitate privată şi publică care va fi asigurată de numeroase entităţi, precum Primăria care va contribui cu 5 milioane de euro.

Eurovision 2018 va fi o premieră absolută pentru Portugalia, care după 53 de ani de participare discretă la acest concurs devine în sfârşit ţară gazdă datorită victoriei neaşteptate de anul trecuta lui Salvador Sobral, cu balada sa „Amar pelos dois”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram