/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Putin a prezentat la CEC semnăturile colectate în susținerea înregistrării sale la alegeri

29 ianuarie 2018, ora 14:40

Sediul lui Putin a fost înmânat semnăturii CEC în sprijinul înregistrării sale la alegeri

Corespondentul Interfax a relatat că reprezentanții autorizați ai lui Putin au adus luni la CEC aproximativ 30 de cutii, în care sunt aproximativ 315 mii de semnături în sprijinul candidatului lor.

Secretarul de presă al sediului central, Andrey Kondrashov, care a mers la CEC, a declarat „comisiei îi vor fi predate aproximativ 315.000 de semnături. Astăzi, reprezentantul autorizat al președintelui prin procură Natalia Orlova și șeful departamentului juridic al sediului central, Serghei Kabișev, prezintă semnături”, a spus el.

„Pe lângă semnături, de asemenea, prezentăm un pachet de documente: acestea sunt rapoarte financiare și certificate”, a adăugat Kondrashov.

În calitate de membru al CEC, Evgheni Șevcenko, a declarat jurnaliștilor, după primirea semnăturilor CEC are 10 zile pentru verificarea lor. De obicei, potrivit lui, este nevoie de 7-8 zile, după care CEC decide cu privire la înregistrarea candidatului.

El a spus că în timpul auditului vor fi implicați grafologi, iar CEC-ul va coopera cu departamentul de migrație al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru verificare, indiferent dacă au fost colectate 100 mii de semnături sau 300 mii, vor fi utilizate 60 de mii de semnături. Numărul semnăturile respinse nu trebuie să depășească 5%. În cazul în care există un exces de 5% din semnăturile nesigure, următoarele 30 de mii de semnături vor fi examinate.

Potrivit legii, candidații care s-au auto înaintat pentru înregistrarea în calitate de candidat la președinție trebuie să colecteze cel puțin 300.000 de semnături ale alegătorilor.

Anterior, sediul central a lui Putin a raportat că, în sprijinul lui Putin, au fost colectate peste 1,6 milioane de semnături ale rușilor.

Alegerile pentru funcția de președinte a Federației Ruse sunt programate pentru 18 martie 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram