Reprezentanții sediului electoral al lui Vladimir Putin au prezentat Comisiei Electorale Centrale ruse semnăturile alegătorilor necesare pentru înregistrarea sa ca candidat la alegerile prezidențiale din Federația Rusă, transmite Interfax.

Sediul lui Putin a fost înmânat semnăturii CEC în sprijinul înregistrării sale la alegeri

Corespondentul Interfax a relatat că reprezentanții autorizați ai lui Putin au adus luni la CEC aproximativ 30 de cutii, în care sunt aproximativ 315 mii de semnături în sprijinul candidatului lor.

Secretarul de presă al sediului central, Andrey Kondrashov, care a mers la CEC, a declarat „comisiei îi vor fi predate aproximativ 315.000 de semnături. Astăzi, reprezentantul autorizat al președintelui prin procură Natalia Orlova și șeful departamentului juridic al sediului central, Serghei Kabișev, prezintă semnături”, a spus el.

„Pe lângă semnături, de asemenea, prezentăm un pachet de documente: acestea sunt rapoarte financiare și certificate”, a adăugat Kondrashov.

În calitate de membru al CEC, Evgheni Șevcenko, a declarat jurnaliștilor, după primirea semnăturilor CEC are 10 zile pentru verificarea lor. De obicei, potrivit lui, este nevoie de 7-8 zile, după care CEC decide cu privire la înregistrarea candidatului.

El a spus că în timpul auditului vor fi implicați grafologi, iar CEC-ul va coopera cu departamentul de migrație al Ministerului Afacerilor Interne. Pentru verificare, indiferent dacă au fost colectate 100 mii de semnături sau 300 mii, vor fi utilizate 60 de mii de semnături. Numărul semnăturile respinse nu trebuie să depășească 5%. În cazul în care există un exces de 5% din semnăturile nesigure, următoarele 30 de mii de semnături vor fi examinate.

Potrivit legii, candidații care s-au auto înaintat pentru înregistrarea în calitate de candidat la președinție trebuie să colecteze cel puțin 300.000 de semnături ale alegătorilor.

Anterior, sediul central a lui Putin a raportat că, în sprijinul lui Putin, au fost colectate peste 1,6 milioane de semnături ale rușilor.

Alegerile pentru funcția de președinte a Federației Ruse sunt programate pentru 18 martie 2018.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!