Și grupul parlamentar popular european (PPEM) a avut o întrevedere cu delegația comună a comisiei de la Veneția și a OSCE. Ulterior, deputatul Eugen Carpov a spus că s-a discutat despre implementarea sistemului electoral mixt, iar el a vorbit despre numărul de circumscripții și asigurarea dreptului la vot, în special pentru studenți.

Carpov a spus că grupul PPEM pledează pentru patru circumscripții pentru diasporă, și nu trei cum sunt în prezent. „Nu este exclus, în viitor, să revizuim numărul de circumscripții și a secțiilor de votare din străinătate, având în vedere evoluțiile care se produc”, a declarat deputatul.

De asemenea, acesta a declarat că e important să se găsească „o modalitate a vota, pentru persoanele care nu se vor afla la locul de domiciliului în ziua alegerii, ca să găsim soluții pentru toți cetățenii să poată să-și exercite dreptul constituțional de vot, ținem la faptul ca studenților să le fie asigurat dreptul de vot la domiciliu sau la locul de studii”, a adăugat Carpov.

TV8 menționează că o delegație comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent. Vizita are loc în contextul pregătirii de către Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR a avizului comun privind legislația electorală modificată, care urmează să fie prezentat pe 16-17 martie curent.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!