Și grupul parlamentar popular european (PPEM) a avut o întrevedere cu delegația comună a comisiei de la Veneția și a OSCE. Ulterior, deputatul Eugen Carpov a spus că s-a discutat despre implementarea sistemului electoral mixt, iar el a vorbit despre numărul de circumscripții și asigurarea dreptului la vot, în special pentru studenți.

Carpov a spus că grupul PPEM pledează pentru patru circumscripții pentru diasporă, și nu trei cum sunt în prezent. „Nu este exclus, în viitor, să revizuim numărul de circumscripții și a secțiilor de votare din străinătate, având în vedere evoluțiile care se produc”, a declarat deputatul.

De asemenea, acesta a declarat că e important să se găsească „o modalitate a vota, pentru persoanele care nu se vor afla la locul de domiciliului în ziua alegerii, ca să găsim soluții pentru toți cetățenii să poată să-și exercite dreptul constituțional de vot, ținem la faptul ca studenților să le fie asigurat dreptul de vot la domiciliu sau la locul de studii”, a adăugat Carpov.

TV8 menționează că o delegație comună a Comisiei de la Veneția și OSCE/ODIHR se află într-o vizită de informare în Republica Moldova, în perioada 28-30 ianuarie curent. Vizita are loc în contextul pregătirii de către Comisia de la Veneția și OSCE/ODIHR a avizului comun privind legislația electorală modificată, care urmează să fie prezentat pe 16-17 martie curent.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!