Pentru simplificarea procedurii de liberare și de prelungire a permiselor de ședere pentru cetățenii străini pe teritoriul Republicii Moldova, Ministerul Sănătății și Muncii a elaborat un proiect care stabilește o listă de ocupații prioritare, care vor putea fi desfășurate fără ca străinii să obțină permis de muncă.

Potrivit proiectului, străinii vor putea activa în ocupațiile prioritare în baza permisului de ședere provizorie în scop de muncă.

În listă au fost identificate ocupații care sunt solicitate, dar nu sunt ocupate de către cetățenii Republicii Moldova sau pentru care se atestă deficit al forței de muncă, cum ar fi: surori medicale, cizmari, mecanici, medici specialiști, forjori, fierari, personal în domeniul serviciilor-suport pentru învățământul preșcolar, primar și gimnazial etc.

Lista completă a ocupațiilor o vedeți mai jos:

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!