Conform bazei de date a Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă la data de 29.01.2018 erau în evidenţă 8864 locuri de muncă vacante. Cele mai multe dintre ele sunt în Chișinău și Bălți, iar cele mai puține în Șoldănești - 13, și Dondușeni - 10.

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior şi mediu de specialitate sunt disponibile 1894 locuri de muncă vacante, constituind cca 21% din numărul total de locuri vacante. Cele mai multe sunt disponibile în sectorul sănătății și învățământului.

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă oferă 6970 locuri de muncă, ce constituie 79% din numărul total de locuri de muncă vacante. Dintre care peste 2000 mii sunt disponibile în industria textilă și confecții.

Iar muncitorii necalificaţi le sunt puse la dispoziție următoarele locuri de muncă: muncitor auxiliar (470), îngrijitor încăperi de producție și serviciu (153), hamal, ajutor de educator ș.a.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, se pot adresa agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă sau pot accesa Portalul pieţei muncii: angajat.md, unde sunt postate locurile vacante oferite în fiecare raion, pe profesii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!