Pe site-urile de socializare au apărut fotografii cu drapelul arborat la Arcul de Triumf din centrul Capitalei. Din imagini se vede că drapelul a fost incendiat, iar poliția întreprinde măsuri pentru identificarea făptașului.

„La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului de poliție Buiucani. Pe cazul dat a fost deschis un proces penal. Urmează să fie ridicate înregistrările video pentru a fi stabilite persoanele care au comis infracțiunea”, a declarat pentru TV8, Natalia Stati, ofițer de presă din cadrul Direcției Poliției Chișinău.

Vadim Brînzaniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a declarat pentru TV8 că drapelul urmează a fi schimbat la ora 16.00.

Potrivit Codului Penal, profanarea simbolurilor de stat (drapel, stemă, imn) ale Republicii Moldova se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 850 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 100 la 200 de ore.

Foto: Facebook / Валерий Корчмар

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!